Splashing Rainbows – Numbers

Σήμερα έχω τη μεγάλη χαρά να σας ανακοινώσω την κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δίσκου, δηλαδή όχι ως μέλους ενός συγκροτήματος, όπως στην περίπτωση των One Night Suzan, αλλά ως αυτόνομου «δημιουργού» (λέξη πολλαπλά παρεξηγημένη, εξ ου και τα εισαγωγικά), έστω και με όνομα που παραπέμπει σε συγκρότημα: Splashing Rainbows. Ο δίσκος (με τίτλο Numbers) περιέχει έξι τραγούδια, με αγγλικό στίχο, συνολικής διάρκειας 16 λεπτών. Πρόκειται, δηλαδή, για αυτό που τα παλιά τα χρόνια αποκαλούσαμε EP (extended play). Είναι ένα 12ιντσο βινύλιο, σε πορτοκαλί χρώμα, που παίζει στις 45 στροφές. Τα τραγούδια, παρότι είναι μάλλον παλιομοδίτικου ύφους, θυμίζοντας τη δεκαετία του 1960 (ίσως και λίγο 1970), γράφτηκαν το 2019 και ηχογραφήθηκαν το 2020 στο στούντιο της ΔΙΣΚΕΞ, υπό το άγρυπνο αυτί του παραγωγού Σέργιου Βούδρη (ψυχής των The Voyage Limpid Sound). Το ύφος τους κινείται κάπου ανάμεσα στην indie-pop, την progressive pop, την psychedelic pop και την art-pop (ώρες-ώρες αυτοί οι όροι παραείναι μπερδεμένοι, αλλά τέλος πάντων), και ακούγοντάς τα πιθανότατα θα αποκαλυφθούν στα αυτιά σας αναφορές στους Beatles, τους Beach Boys, τους XTC, τον Peter Hammill και τον Elvis Costello, ή και σε άλλους καλλιτέχνες που δεν μου πέρασαν καν από το μυαλό κατά τη δημιουργία αυτού του δίσκου.

Και βέβαια, μπορεί να χαρακτήρισα αυτόν το δίσκο «προσωπικό», αλλά αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τις συνθέσεις και τους στίχους, καθώς κανείς δεν είναι νησί, που λένε και οι Εγγλέζοι. Έτσι, μπορεί να τραγουδάω παντού και να παίζω όλα τα βασικά όργανα (μπάσο, ντραμς, κιθάρες, πλήκτρα, ντέφι και καζού), αλλά είχα βοήθεια από μερικούς πολύ ταλαντούχους ανθρώπους: Πρώτα απ’ όλα, τον αγαπημένο φίλο Σέργιο Βούδρη, ο οποίος, εκτός από την παραγωγή, την ηχοληψία και τη μίξη, έχει τραγουδήσει παντού δεύτερα φωνητικά και έχει παίξει, όπου χρειάστηκε, τρομπέτα, τρομπόνι, κλαρινέτο και modular synth. Επίσης, η φίλη (και συνάδελφος στη Χορωδία της ΕΡΤ) Αντωνία Τζίτζικα έχει κάνει δεύτερα φωνητικά σε δύο κομμάτια (τέταρτο και πέμπτο), ενώ το mastering το υπογράφει ο Σταύρος Γεωργιόπουλος. Το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο και οι ετικέτες πάνω στο βινύλιο είναι έργο της εξαιρετικής Dafy!

Ο δίσκος έχει κοπεί σε μόλις 200 αντίτυπα, κι έτσι θα τον βρείτε (μετά από λίγες μέρες) σε αυστηρά επιλεγμένα δισκοπωλεία (π.χ. στο Rock & Roll Circus στην Αθήνα, ή στον Λωτό στη Θεσσαλονίκη), αλλά μπορείτε ήδη από τώρα να τον παραγγείλετε από την Make Me Happy Records (πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη Σκιαδά και τα υπόλοιπα παιδιά), ή από το Discogs. Επίσης, είναι διαθέσιμος στο Bandcamp, και ως ψηφιακή αγορά (είτε μεμονωμένα τραγούδια είτε ολόκληρος) και ως φυσικό προϊόν (δίσκος βινυλίου, πάντοτε — δεν έχω φτιάξει CD). Εκεί, στο Bandcamp, μπορείτε και να τον ακούσετε, κι έτσι να κρίνετε αν αξίζει να τον αγοράσετε. Σύντομα θα ανέβει στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, iTunes κ.λπ. — θα κάνω άλλη ανάρτηση σχετικά), και λίγο αργότερα και στο YouTube, όπου το πρώτο κομμάτι υπάρχει ήδη. Απαντώ επίσης σε προσωπικά μηνύματα ή email, αν θέλετε τον δίσκο χέρι με χέρι.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα κομμάτια γράφτηκαν και δουλεύτηκαν με μεγάλη αγάπη από όλους τους συμμετέχοντες.

Καλή ακρόαση!

One thought on “Splashing Rainbows – Numbers

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

CAST

your eye over the world

The Louder Mind

Inspiration . Good Vibes . Musings

My Spirals

• Hugs and Infinities

Oscar Hokeah

Novelist of Literary Fiction

(CALIATH)

An Empyrean Cycle

LIBROFILO, a books' aficionado

Γιώργος Κυριαζής

NO14ME

Γιώργος Κυριαζής

Rodia Mixer

Γιώργος Κυριαζής

Ψιλικατζού

Γιώργος Κυριαζής

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

Γιώργος Κυριαζής

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Ένα ιστολόγιο για τα βιβλία

Αόρατη Μελάνη

Γιώργος Κυριαζής

Ασκήσεις Ύφους

Γιώργος Κυριαζής

Swimming Around

Γιώργος Κυριαζής

Recycle_bin 2

Γιώργος Κυριαζής

ou ming

Γιώργος Κυριαζής

"Μπαμπάκης" - όπως ακριβώς με φωνάζει ο γιός μου

...όπως ακριβώς με φωνάζει ο γιός μου

Jolly Roger

Γιώργος Κυριαζής

grep Alt

σε λάθος εποχή, συλλέκτης

Ficciones

"All reading is (re)writing"

ιγ' ι'

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ

Γιώργος Κυριαζής

Το Ιστολόγιο του Ρογήρου

για την ιστορία του Μεσαίωνα και όχι μόνο

To blog της Σοφίας

Γιώργος Κυριαζής

ο δύτης των νιπτήρων

καταδύσεις ποικίλης ύλης

Μεσα στη Νυχτα

Όταν η ματαιοδοξία συνάντησε την αυτοψυχανάλυση

Γιάννης Η. Χάρης

Γιώργος Κυριαζής

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

Γιώργος Κυριαζής

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

marouthki

Η ζωή είναι χαρμολύπη

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: